El carrer del Call, l’antic carrer dels Torners: un carrer ple de comerç

Allium Restaurant

C/ Call, 17

  Middle Age

El carrer del Call, l’antic carrer dels Torners: un carrer ple de comerç

Antic cardo maximus de Bàrcino, en època medieval era conegut com a carrer dels Torners i donava accés al call. Era un dels carrers més dinàmics comercialment, car s’hi trobaven nombrosos mercadals i botigues.

Allium Restaurant

C/ Call, 17

Amb els ulls tancats, sabreu que estem a la Mediterrània. Cuina creativa, productes tradicionals de la nostra terra.
El traçat rectilini del cardo maximus fou esbiaixat arran del tancament de la porta romana, motivat per la construcció del Castell Nou. Aquest castell fou testimoni dels esdeveniments tràgics del 1391, ja que la fortalesa serví de refugi als jueus que fugien dels avalots. En aquest espai es trobava, fins l’any 1392, la casa propietat de Vidal de Tolosa, savi de renom, autor d’un Maggid Mixné, un comentari de la Mixné Torà de Maimònides, i parent d’Astruc Biona, un dels principals acusats en el cas de la falsa profanació d’hòsties de 1367. L’edifici afrontava, per la seva part interior, amb l’alfòndec. A la mateixa illa de cases, s’hi trobaven les propietats de membres de l’antiga família Forn i, a la cantonada, la carnisseria.

Tots els nostres productes provenen directament del productor, agricultura integrada per les verdures, vedella ecològica de raça xarolesa del Berguedà, xai biodinàmic, peix de la Llotja de Barcelona ó Vilanova, oli verge extra de les Garrigues i de Camarles, el nostre pa prové del forn de llenya Baluard de la Barceloneta, i el millor pernil ibèric de Càrniques Maldonado, així com els embotits naturals de Les Alberes, i tots els formatges afinats i de llet crua. Així com els arrossos de l’Estany de Pals de les varietats: bahía, bomba i carnaroli.

Serveis:Des del primer cafè del matí, passant per un esmorzar de brioxeria, entrepans, de forquilla, seguint amb un vermut, un petit mos, un dinar, un berenar ó un sopar, sense oblidar-nos de fer unes tapes. Tot això us oferim tots esl dies de la setmana.

Productes: Restaurant celíacs-Restaurant slow food- Restaurant km0

Any de fundació 2008

Correu electrònic: allium@telefonica.net

Web: www.alliumrestaurant.es

Xarxes socials: https://www.facebook.com/pages/Allium-Restaurant-BCN

Telèfon: 93 3023003

Horari: Dill – Div: 8:00 – 23:30  Dissb: 9:30 – 23:30 Dium: 10:00 – 23:00

 

 

 

I'D LIKE TO SCAN ANOTHER QR CODE