Per què aquest carrer es diu Baixada de Santa Eulàlia?

Bjda Santa Eulàlia, 3

Tapiceria Francesc Miquel

  Middle Age

Per què aquest carrer es diu Baixada de Santa Eulàlia?

Bjda Santa Eulàlia, 3

El carrer rebé aquest nom per Santa Eulàlia, primera patrona de Barcelona, qui, segons la llegenda, fou martiritzada als 13 anys en aquest indret, durant el regnat de l’emperador romà Dioclecià (segle III).

Tapiceria Francesc Miquel

Tapiceria y restauración de muebles. Fundada en 1978

La llegenda diu que Santa Eulàlia va ser feta rodar per aquesta via de forta pendent dins d’una bóta plena d’objectes punxants. Abans de tenir aquest nom, el carrer era conegut com a carrer de la Volta i formava una unitat amb el carrer de Sant Sever. En documents notarials medievals es coneixia també com el carrer on vivia Samuel Astruc de Muntsó.

En època de l’aljama barcelonina, la parcel·la actual estava ocupada per diverses petites cases encarades a un carreró sense sortida (posteriorment dit del Mill), que anava paral·lel al traçat de la muralla romana (límit occidental de la finca). Al segle XIV, hi havia les cases d’Abraham de Muntsó i d’Abraham Barbut. La finca actual és fruit de les reedificacions realitzades al segle XVII i XVIII per la nissaga de notaris dels Fontana, tot i que a la façana es conserva un arc de cronologia medieval.

Any de fundació: 1978

Serveis: Restauración de muebles

Productes: Tapiceria y restauración.

Propietari: Francesc Miquel CasanellasAny de fundació

Telèfon: 93 3178229

Horario: de 9 a 13 h y de 15,30 a 19 h

I'D LIKE TO SCAN ANOTHER QR CODE