Llibreteria

El segle XVIII és el gran moment del comerç del llibre al carrer Llibreteria. Aquesta via arribà a concentrar 48 negocis d’aquest tipus. Al costat de mar del carrer

Cap al segle XII sabem que a l’actual plaça de l’Àngel, fora muralles, s’hi havia instal·lat un mercat permanent. També els carrers adjacents al palau comtal, entre els quals els de la Llibreteria i la Freneria, van anar orientant la seva activitat cap a la manufactura i el comerç. La freneria, que dóna nom a un dels carrers del barri, era l’art dedicat a confeccionar accessoris per als cavallers. D’altra banda, els especiers, que eren venedors i elaboradors de fàrmacs, de drogues o d’espècies culinàries, s’instal·laren al sud del carrer Llibreteria. 
A l’illa formada pels carrers Llibreteria, Tapineria i Veguer, el principal centre de poder polític del moment era anomenat Castell Vell. La proximitat amb els centres de poder seguia dotant d’una posició privilegiada als comerciants i, especialment, als llibreters. Durant el segle XIX destaquen casos com el de la família Brusi, que des d’aquest carrer va constituir un veritable imperi de la impremta.