Sou al Cardo Maximus, un dels eixos vials més importants de Barcino

Conesa entrepans

C/ Llibretería # 1

  Antiguitat

Sou al Cardo Maximus, un dels eixos vials més importants de Barcino

En aquest indret el Cardo Maximus confluïa amb el fòrum de la ciutat i el temple d’August. A més, aquest era el punt d'intersecció amb l'altra gran via de les ciutats romanes: el Decumanus (l'actual carrer del Bisbe).

Conesa entrepans

C/ Llibretería # 1

Fundada el 1951 Conesa s'especialitza en l'elaboració d'entrepans calents d'una forma artesana. Ofereix més de 50 varietats d'entrepans, sense greixos, amb vegetals i també sense gluten. A més d'entrepans, pots degustar croquetes casolanes, patates braves i amanides.

Ets davant del Conesa, precursor dels frankfurts a Barcelona, fundat l'any 1951 i regentat per en Josep Conesa. És difícil, avui, percebre que sou al Cardo Maximus, és a dir, en un dels dos eixos vials més importants de les ciutats romanes. Aquest carrer era la continuació urbana de la Via Augusta marítima, que recorria la costa mediterrània. Aquí on sou, el Cardo confluïa amb el fòrum i el temple, que eren els espais públics de la ciutat. A més, era el punt d'intersecció amb l'altra gran via de les ciutats romanes, el decumanus (l'actual carrer del Bisbe). Barcelona es fundà com a colònia romana i sota el nom de Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino, entre els anys 19 i 10 aC. Ràpidament es dotà de muralla, tal i com podeu aprendre a l’altre extrem del carrer. Tot indica que Barcino era més aviat petita durant la primera època: tenia uns 2.000 habitants. Una de les principals funcions d’aquest nucli era el control de l’ager, és a dir, l’espai agrícola del pla de Barcelona on es conreaven cereals i vinya. Sabieu que si continueu pel carrer Paradís arribareu a les restes de les columnes romanes del temple ?

Fundada el 1951 Conesa s’especialitza en l’elaboració d’entrepans calents d’una forma artesana, preparant en planxes especialment dissenyades per a la casa, que permeten l’elaboració dels productes sense greixos, fent els entrepans un menjar sa i apetitós.

Don Pedro Conesa va decidir establir-se a Barcelona i comença a treballar com a dependent a la xarcuteria del Sr Sancho. El 1951 li és traspassat el local. La majoria dels clients eren funcionaris de l’Ajuntament i de la llavors Diputació de Barcelona que venien a prendre el “chatito de vi” per acompanyar el taquito de formatge, pernil o la deliciosa llauna de cloïsses.

Un dia per variar, Pere, com li deien, va obrir una llauna de salsitxes d’importació alemanya i tant van a agradar que serà el principi del Frankfurt a Barcelona.

Conesa ofereix més de 50 varietats d’entrepans, sense greixos, amb vegetals i també sense gluten. A més d’entrepans, pots degustar croquetes casolanes, patates braves i amanides.

web: www.conesaentrepans.com

telèfon: 93 3101394

contacte: clients@conesaentrepans.com

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI
Captura de pantalla 2012-11-14 a las 08.49.37