El carrer dels especiers i dels apotecaris

C/ Baixada de la Llibretería #5

Supermercats

C/ Baixada de la Llibretería #5

  Edat Mitjana

El carrer dels especiers i dels apotecaris

C/ Baixada de la Llibretería #5

Es dedicaven al comerç i a l’elaboració de fàrmacs, drogues, espècies culinàries, tints, confits, espelmes i perfums. Un ofici entre la farmàcia i l'art de transformar els productes a través de fórmules.

Supermercats

C/ Baixada de la Llibretería #5

Establiment de queviures, alimentació i begudes.

Ets davant del Supermecat, obert per en Zulgyrnain Shah. Durant la Baixa Edat Mitjana el carrer fou anomenat Especieria o dels Especiers. El nom responia a la concentració de professionals que hi exercien aquest ofici. Els especiers o apotecaris (que són sinònims en aquest període) eren les persones dedicades al comerç i elaboració de fàrmacs, de drogues, d’espècies culinàries, de tints, de confits, d’espelmes, de fruita seca i de perfums. És a dir, era un ofici a mig camí entre la farmàcia i un art que transformava els productes a través de fórmules. L’especieria tenia una clientela selecta, que buscava productes exòtics i cars. En aquest tram del carrer, entre 1363 i 1378, s’hi trobava la casa de l’especier Francesc Ses Canes.  A la planta baixa hi tenia l’obrador i la botiga. Canes no tenia fills i per això incorporà al negoci dos aprenents i fins i tot un esclau que tenia en propietat. Sabieu que durant el segle XX en aquest local hi hagué La Merceria Mogas, una de les més importants de la ciutat ?

Establiment de queviures, alimentació i begudes. Ofereix una àmplia gamma de productes importats i locals. Venda de fruites fresques, llaminadures, productes de neteja i perfumeria.

telèfon: 93 3196034

email: basharatmdz@hotmail.com

 

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI