Nosaltres

Responsables de la conceptualització i desenvolupament del projecte
Josep Conesa Grosso
Actualment sóc President de l’Associació de Comerciants de Llibretería i Baixada de llibretería. Sóc fill del Gòtic, he nascut al carrer del Call, i des de la meva joventut he volgut saber tot el que han vist i viscut aquestes pedres que ens envolten. Ara, amb l’entusiasme dels comerciants, la col·laboració del MUBHA, i les noves tecnologies, hem engegat aquest projecte per apropar el Gòtic, el nostre entranyable Gòtic, els bacerlonins especialment ja que és el nostre patrimoni, i al món en general.
Carolina Gaona
Sóc comunicadora digital, fundadora de l’Associació Sonés i apassionada en la uso de la noves tecnologies. Afortunadament em vaig creuar un dia amb Josep als carrers del barri gòtic. Em va explicar la seva idea de fer un projecte al barri utilitzant el codi QR i la necessitat decontar amb algú que li ajudés a donar-li vida, estructura i concepte a aquesta idea. De seguida em vaig posar a la feina, vaig conèixer als comerciants, vaig armar l’equip i vaig començar a fer el que més m’agrada: fotografíar, filmar, escriure, crear codis, desenvolupar la plataforma i donar-li una vida online al projecte a través de les seves xarxes socials.

Responsables de disseny i desenvolupament la de plataforma web/mòbil
Güiro.net
Sóc Luis Giraldez i dirigeixo un estudi de programació i desenvolupament de projectes web. Sonés m’ha convidat a participar en aquest projecte amb la finalitat de desenvolupar tècnicament una plataforma amb carácterísticas específiques. El repte era ambiciós, la plataforma havia de ser apta per a navegació en dispositius mòbils (iPhone, android, tablets, ipads, etc) i ordinadors d’escriptori. Amb continguts optimitzats per a la descàrrega eficient en les les diferents plataformes, havia de ser multi-idioma i que lluís alhora com una web i com una aplicació mòbil.
Hem treballat amb llenguatges de codi obert per garantir l’adaptabilitat de QRGòtic als nous suports tecnològics que vindran en el futur.
Associació Sonara
Sonara com a productora de continguts multimèdia, ha acompanyat el procés de desenvolupament de la palataforma web/móbil , aportant criteris de conceptualització en l’ús dels codis QR com a element central de l’experiència de l’usuari.

Investigació, redacció i correcció de textos històrics
MUHBA
L’objectiu del MUHBA és conservar el patrimoni històric de Barcelona, estudiar-ho i documentar-ho amb el màxim rigor per divulgar-ho entre els seus visitants. Aquest esforç de divulgació es concreta de moltes maneres, entre elles el museu sol brindar assessoria i impuls a projectes de divulgació històrica. En el cas de QR gòtic, el MUHBA ha acompanyat i orientat la labor d’investigació i redacció dels continguts.
Lluís Sales Favà
(Barcelona, 1982) sóc llicenciat en Història per la Universitat de Girona (UdG). El MUHBA m’ha obert les portes a la participació en QR gòtic com a investigador. Per a aquest projecte he treballat amb quatre tipus de fonts diferents: la bibliografia històrica i la cartografia clàssiques (des dels estudis de l’historiador barceloní Carreras Candi fins als treballs d’Hortes Clavería), les cròniques i els llibres de viatges del segle XVIII i XIX dispositats en diferents arxius i biblioteques de Barcelona, els treballs de doctorat i les tesis inèdites sobre Barcelona i, finalment, la investigació arxivística. Quant a aquest últim recurs, he consultat diferents fons de l’Arxiu del Districte de Ciutat Vella, de l’Arxiu Administratiu de Barcelona i de l’Arxiu de Protocols Notarials de Barcelona.

Traduccions
Sara Bonjch Llaquet

Comerços Participants: