En aquest carrer s’exhibia als reus en el ritual de passar ‘Bòria avall’

C/Baixada de la Llibretería # 1-3

Bon Mercat

C/Baixada de la Llibretería # 1-3

  Època Moderna

En aquest carrer s’exhibia als reus en el ritual de passar ‘Bòria avall’

C/Baixada de la Llibretería # 1-3

Ritual social a través del qual la comunitat es mofava o mostrava hostilitat contra els individus que haguessin transgredit les normes o les lleis. Els ciutadans es reunien per ridiculitzar el presoner al llarg d'un recorregut urbà.

Bon Mercat

C/Baixada de la Llibretería # 1-3

Desde su apertura, este comercio ha contribuido a divulgar la cultura del café. Tuestan el café procedente de diversos lugares del mundo, para ofrecer una carta amplia de sabores y aromas.

Sou davant del Bon Mercat. L'establiment està regentat per la familia Marcilla. Us volem parlar de les anomenades escallotades (a Catalunya), que reben el nom de charivari a França o de rough music a Anglaterra. Tot això són noms genèrics per designar un mateix ritual social, a través del qual la comunitat es mofava o mostrava hostilitat contra els individus que havien transgredit les normes o les lleis. A Barcelona, és conegut el ritual de passar ‘Bòria avall’ els reus que eren reclosos a la presó d’aquest carrer. La gent s’aplegava per ridiculitzar el presoner al llarg d’un recorregut urbà que tothom coneixia. En el transcurs del passeig era fuetejat i en alguns casos, mutilat. Finalment se li gravava foc, a l’esquena,  l'escut de la ciutat. El pres anava vestit de forma estrafolària i, en casos de robatori duia penjant del coll els objectes que hagués robat. Sabieu que l’any 1633 el famós bandoler Joan de Serrallonga fou passejat Bòria avall abans de ser executat ?

Desde su apertura, este comercio ha contribuido a divulgar la cultura del café.  Tuestan el café procedente de lugares como Costa Rica, Guatemala, Jamaica y Etiopía. El local es acogedor y sin muchas pretensiones porque  el verdadero protagonista de la barra es el café. Aunque también se pueden degustar pastas, chocolate y dulces.

Tienes una amplia gama de cafés característicos por su procedencia y aroma. Un buen rincón del Barrio Gótico para hacer una pausa  y regocijar el paladar.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI