El carrer Llibreteria va ser escenari de moltes festes cíviques.

Teixits La Marta

C/ Llibretería # 22

  Edat Mitjana

El carrer Llibreteria va ser escenari de moltes festes cíviques.

Durant l'Edat Mitjana i l'Època Moderna eren habituals les festes cíviques, celebrades als espais públics. El carrer Llibreteria s'adornava amb arquitectures efímeres i decoracions espectaculars (a la imatge, el rei Alfons el Magnànim, promotor d’aquests actes).

Teixits La Marta

C/ Llibretería # 22

El comerç es funda el 1934 i sempre s'ha especialitzat en la venda de tot tipus de teixits: llana, viscoses, cotons, sedes, així com cortinatges i moda.

Sou davant de Teixits La Marta, un establiment en funcionament des del 1934 i regentat en l'actualitat per en Xavier Estradé. A banda dels usos comercials, però, el carrer Llibreteria ha estat sempre influït per la proximitat amb els centres de poder polític, com ara el Palau Reial Major (a la plaça del Rei), la seu de la Generalitat o l’Ajuntament. Durant l’Edat Mitjana i l’Època Moderna fou habitual que les grans decisions, els esdeveniments polítics o bé les efemèrides relacionades amb els governants fossin celebrades a l’espai públic. Així, durant les anomenades festes o solemnitats cíviques els carrers es guarnien amb arquitectures efímeres o decoracions espectaculars. Era habitual que hi desfilessin els governants i que el poble sortís a rebre’ls. El nostre carrer, per la seva centralitat, fou escenari habitual d’aquests esdeveniments. Sabieu que entre el 1423 i el 1457 fins a set grans celebracions reials tingueren com a epicentre la Llibreteria ?

El comerç es funda el 1934. Actualment és la segona generació qui el dirigeix. La botiga sempre s’ha especialitzat en la venda de tot tipus de teixits: llana, viscoses, cotons, sedes, així com cortinatges.

Des dels anys 1960 fins al 2010, es feien uns catàlegs de teixits per a petits confeccionistes i modistes, teniéndo més de 350 clients repartits a tot Catalunya i resta d’Espanya.

A partir de 1980 s’obre una nova secció de peces de senyora que ha anat incrementant la varietat de productes fins al dia d’avui. Oferint moda per a dona amb teixits d’excel · lent qualitat.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI