Les processons religioses i el miracle de Santa Eulàlia

Xalar

C/Baixada de la Llibretería # 4

  Època Moderna

Les processons religioses i el miracle de Santa Eulàlia

Segons la llegenda, quan el cos de Santa Eulàlia era traslladat per ser enterrat, en passar per aquí, el carruatge va quedar immobilitzat. Es parla d’un miracle ! A la imatge, l’estàtua de la santa que antigament era en un arc que creuava el carrer.

Xalar

C/Baixada de la Llibretería # 4

Botiga de joguines tradicionals i reproduccions de joguines antigues. El racó ideal per col · leccionistes, nens i adults.

Sou davant d'una botigua de joguines que us farà enyorar els anys d'infància. Ho heu d'agraïr a en Xavier Garreta, que regenta l'establiment des del 1974. Heu de saber que l’espai de darrere de la Catedral, i especialment els carrers de la Llibreteria i la Baixada de la Llibreteria, han vist passar moltes processons religioses. La del diumenge de rams a finals del segle XVIII venia de la Catedral per la plaça del Rei i baixava per aquest carrer. Anys abans, en època de Carles III, la processó de Santa Eulàlia (el 12 de febrer) venia des del carrer del Bisbe i entrava per l’extrem del carrer Llibreteria. La processó de Santa Eulàlia transitava per aquí perquè al llindar de la plaça de l’Àngel hi hagué fins l’any 1823 un arc que sostenia una imatge de la santa. Feta en època del gòtic, encara es conserva al Museu de la Catedral. Segons la llegenda, quan el cos de la santa era duta per ser enterrada, tot passant per aquest portal el carruatge quedà immobilitzat. Diuen que no es mogué fins que un clergue reconegué que havia robat un dit del cadàver amb el propòsit de quedar-se’l com a relíquia. En record del fet, s’hi hauria instal·lat l’estàtua.

Fundada l’any 1973, Xalar és una botiga de joguines tradicionals i reproduccions d’antics joguines que van usar altres generacions. És un racó ideal per col · leccionistes, nens i adults.

Des de fa uns quants anys s’especialitza en l’assessoria a col · leccionistes. Encara pots trobar en els seus prestatges varietat de nines, joguines de fusta i jocs de taula.

Web: www.xalar.es

Telèfon: 93 3013609

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI