Tiroteig entre el carrer Llibreteria i la plaça Sant Jaume

Sukot

C/ llibretería #10-12

  Món Contemporani

Tiroteig entre el carrer Llibreteria i la plaça Sant Jaume

En el context d'una vaga general, l’any 1934 el president Lluís Companys proclamà l’Estat Català. Madrid va enviar l'exèrcit al palau de la Generalitat amb l'objectiu de detenir els membres del Govern.

Sukot

C/ llibretería #10-12

Peces de vestir 100% originals, elaborades de manera artesanal i fetes amb tints ecològics.

Ets davant de Sukot, regentat per en Sergio Himelfarb. El novembre del 1933 la República espanyola celebrà eleccions generals. Les dretes van vèncer en aquells comicis. La CEDA de José María Gil-Robles i el Partido Republicano Radical d’Alejandro Lerroux accediren al poder. Un any després, un nou gir conservador i l’amenaça contra la República forçaren una vaga general arreu d’Espanya i, a Barcelona, la proclamació de l’Estat Català per part del president Lluís Companys. Davant d’aquest gest, Madrid envià l’exèrcit al palau de la Generalitat amb l’objectiu de detenir els membres del Govern. El 6 d’octubre del 1934, el capità Frederic Escofet, fidel a la Generalitat, era al Palau observant com avançaven les tropes de l’exèrcit espanyol des del carrer de la Llibreteria. Sabieu que a la cantonada del carrer amb la plaça Sant Jaume hi feien guàrdia una parella de Mossos d’Esquadra que van donar l’ordre d’aturar-se als militars ? Els membres de l’exèrcit no obeïren i s’inicià un tiroteig entre la Llibreteria i la plaça Sant Jaume en el qual resultà ferit el propi Escofet.

Les samarretes de Sukot són 100% originals, s’elaboren de manera artesanal i estan realitzades amb tints ecològics, a més pots triar entre una gran varietat de colors i dissenys. També venen roba, complements, sandàlies, bosses, anells, collarets, mocadors, alforges! Tot un univers de moda i accessoris originals!

Telèfon: 93 3101106

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI