Francesc Ferrer, un dels especiers d’aquest carrer

Souvenirs L&B

C/ Llibretería #20

  Edat Mitjana

Francesc Ferrer, un dels especiers d’aquest carrer

Al carrer Llibreteria hi va viure l’especier Francesc Ferrer. Tenia una casa ben àmplia, amb un obrador, botiga i estances privades. Morí l’any 1410, deixant diners a deure. Per cobrir els deutes, els hereus van haver de subhastar els objectes de l’especier.

Souvenirs L&B

C/ Llibretería #20

Una botiga que ofereix gran varietat d'articles que ajuden a recordar els aspectes culturals i històrics de Barcelona. Entre els objectes de regal i souvenirs destaca la col · lecció de samarretes 100% originals.

Som davant de Souvenirs L&B, regentada per Laxman Kumar. Tenim molt ben documentat l’immoble d’un especier (o apotecari) que visqué i treballà en aquest carrer a cavall dels segles XIV i XV. Tal i com s’explica més abastament en el QR del carrer Llibreteria 5, els especiers eren venedors i elaboradors de fàrmacs, de drogues o d’espècies culinàries. L’especier en qüestió, Francesc Ferrer, morí l’any 1410 deixant alguns deutes, fet pel qual s’hagué de redactar un inventari de l’immoble per tal que fossin subhastats els productes que hi tenia. La casa comptava amb una botiga a la planta baixa i un primer pis on hi havia la ‘cambra major’ i també una ‘cambra de la companya’ (segurament un menjador). Al pis superior hi havia la ‘casa dels sucres’, on l’especier hi confeccionava i hi emmagatzemava diversos olis i ungüents. Heu de saber que  la zona més espaiosa era la botiga, que comptava amb un taulell amb xarneres, que s’aixecava. Com que s’hi inventarià una escala portàtil de vuit graons, creiem que els recipients i les caixes eren ubicades damunt de lleixes altes.

Una botiga que ofereix gran varietat d’articles que ajuden a recordar els aspectes culturals i històrics de Barcelona. Objectes que transmeten les singularitats de la ciutat i que sempre són una bona alternativa per regalar.

Trobaràs tasses, plats, cendrers, mocadors, espelmes, pòsters, clauers, bosses, encenedors i adorns. Altres de les peces clàssiques són els monuments de la ciutat a escala per convertir en adorn els instants viscuts a la ciutat de Barcelona.

Entre els articles de regal i souvenirs destaca la col · lecció de samarretes originals.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI