Freneria, del carrer de l’Hospital al carrer dels artesans

Souvenirs J&M

C/ Frenería #6

  Edat Mitjana

Freneria, del carrer de l’Hospital al carrer dels artesans

El carrer de la Freneria medieval fou seu de l'Hospital d'en Guitart, on s'atenia als pobres, als peregrins i també als malalts. Més endavant, el comte Ramon Berenguer IV (esteu veient el seu segell) transformà aquest espai en cases i tallers.

Souvenirs J&M

C/ Frenería #6

Si el que busques és emportar-te un bon record de la ciutat, a més d'aconseguir objectes interessants inspirats en Gaudí i en els monuments de Barcelona, en aquesta botiga ho trobaràs. J & M disposa de souvenirs originals i un petit celler.

Aquí es venen souvenirs des de l'any 2003. Traslladem-nos, però, molt enllà en el temps. El carrer de la Freneria medieval fou seu de dues de les institucions urbanes amb més clientela: l’hospital i l’alfòndec. Sabem que a mitjan segle XI hi havia dos hospitals a Barcelona. El d’aquest carrer era anomenat Hospital d’en Guitart. A través de les donacions testamentals, molts immobles de la zona passaren a formar part del seu patrimoni. Gràcies a les rendes generades per aquests immobles la institució podia dedicar-se a l’atenció als pobres, als pelegrins i també als malalts. Cent anys després, cap el 1145, el comte Ramon Berenguer IV decidí transformar l’espai en cases i obradors per cedir-los a diferents artesans. Tenim notícia de l’alfòndec, per altra banda, en un document que data de l’any 1258. Els alfòndecs, que eren de titularitat del rei, eren edificis francs situats a les poblacions comercials, en els quals els mercaders forasters tenien possibilitat d’allotjar-se, a més d’emmagatzemar els seus productes i vitualles. Sabieu que en aquest local hi hagué, molt més tard, el famós restaurant El Tinell ?

Si el que busques és emportar-te un bon record de la ciutat, a més d’aconseguir objectes interessants inspirats en Gaudí i en els monuments de Barcelona, en aquesta botiga ho trobaràs. J & M té adorns, samarretes, petites figures de ceràmica, bosses, mocadors, postals i una secció especial del FCB … si t’apassiona el Barça, aquí aconseguiràs la samarreta, bufandes, banderes i fins a la vuvuzela.

Una particularitat del local és que es divideix en dos ia més de la botiga de souvenirs, hi ha un petit celler on pots comprar begudes i productes d’alimentació.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI