Un carrer a punt de desaparèixer

Rosa María Jordá

C/ Llibretería # 2-4

  Món Contemporani

Un carrer a punt de desaparèixer

A finals del segle XIX el traçat del carrer Llibreteria perillava. L’arquitecte Lluís Domènec i Montaner va presentar un projecte que consistia a enderrocar les cases de darrere de la catedral per tal d’exhibir les columnes romanes del carrer Paradís. Mossèn Cinto Verdaguer (a la imatge) li donà suport.

Rosa María Jordá

C/ Llibretería # 2-4

Especialistes en la fabricació pròpia de joies i artesania en plata. Disposa de taller propi i ofereix Joies per encàrrec, gravats, regals d'empresa i tota la gamma de bijuteria fina que emergeix del seu taller.

Sou davant de la bijuteria Jordà, on la Rosa Maria us atén. El traçat del carrer Llibreteria té uns 2030 anys d’antiguitat. Són molts segles per aquest antic eix de la ciutat romana (NE-SW), que juntament amb el carrer del Call feia 282 metres de llarg (uns 1.000 passos). A finals del segle XIX, però, aquest traçat estigué a punt de ser esborrat del mapa. En el marc dels projectes de reforma de la ciutat hi hagué interès en ‘airejar’ la Catedral, és a dir obrir grans espais per tal de fer-la més visible. L’any 1879 l’arquitecte Lluís Domènec i Montaner anuncià el projecte d’enderrocar moltes illes de cases de darrere de l’absis de la catedral, mantenint al mig d’una nova plaça les columnes romanes del carrer del Paradís. Llegiu com Mossèn Cinto Verdaguer ho elogià a la seva Oda a Barcelona:

“Oh ! A terra eixa cortina de cases que separa

l’estàtua de Don Jaume del seu reial Tinell,

Enmig d’aqueixa plaça, que no tindrà segona

les tres columnes d’Hèrcules quan miri el viatger

creurà veure les Gràcies, per fer-te de corona

de braços enllaçades, dansant en ton verger”

    

Rosa Mº Jordà, és una petita botiga situada en ple barri Gòtic de Barcelona. Procedent d’un taller familiar des de 1970, dedicat a la joieria d’autor. Obrim en 2006 al públic. Des de llavors realitzen peces artesanals i personalitzades, en el seu taller propi que els permet adaptar-se a les necessitats del propi client.

Fustes nobles, perles conreades, esmalt al foc o acrílics, són una petita mostra del que pots trobar en el nostre establiment.

Venen peçes fetes a mà i, en essència, són úniques. Desde fa mes de 40 anys personalitzen las peçes i regals de empresa, collarets i pulseres de perlas barrocas o agatas. Fan esmalts al foc  i posan lo que vulguis mes…

Telèfon: 93 3104030

Web: www.ramirezjoiers.com

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI