Pedres de les antigues construccions romanes per fer nous edificis

Pili Bum

C/ Llibretería # 15

  Edat Mitjana

Pedres de les antigues construccions romanes per fer nous edificis

Les cases de l’entorn del Miraculum (tal i com s’anomenava a les ruïnes romanes), foren edificades amb materials extrets d'aquestes antigues construccions. A la imatge, la compravenda d’una casa.

Pili Bum

C/ Llibretería # 15

Pilibum és una botiga de moda femenina que ofereix models originals. Trobaràs vestits, patalones, bruses, samarretes, cinturons, mocadors i bosses amb un toc diferent i dissenys atractius. A més ofereix una gamma accessoris i complements de temporada.

Sou davant de Pili Bum, on l'Eduard i el Marc us atenen.  Molt abans, què hi havia, en aquest indret ? A les darreries del segle XI els vescomtes de Barcelona, delegats del comte a la ciutat i uns dels senyors feudals més importants del territori, posseïen diversos solars i cases en aquest espai, al costat del Miraculum. Així, el 30 de novembre del 1082 els vescomtes Udalard i Guisla van vendre una d’aquestes cases a Andreu Gilabert. Hi afegiren un corral annex i també arbres de ‘diferents classes’, a més d’unes parets construïdes amb pedres ‘grans i petites’. Creiem que aquests podrien ser materials extrets de les antigues construccions romanes. El cost de la transacció fou de 14 mancusos d’or. Gràcies a aquesta i a d’altres donacions del període, sabem que en aquest indret s’hi havia establert una casa o delegació dels monjos de Cluny, provinents de la Borgonya francesa.

 

Pili Bum és una botiga de moda femenina que ofereix models originals que es diferencien de les grans cadenes. Aquí trobaràs vestits, patalones, bruses, samarretes, cinturons, mocadors i bosses amb un toc diferent i dissenys atractius. Els models atenen les últimes tendències de la moda tant formal com casual. A més Pilibum ofereix una gamma accessoris de temporada: fulards, bufandes, jaquetes, barrets i ulleres de sol.

 

Pili Bum en Tuenti

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI