En aquesta illa de cases hi havia un forn molt important per als barcelonins

Estanc Travitabac

C/Baixada de la Llibretería # 8

  Edat Mitjana

En aquesta illa de cases hi havia un forn molt important per als barcelonins

Els forns eren establiments de referència perquè eren el lloc on les famílies duien el pa i d’altres aliments a coure.

Estanc Travitabac

C/Baixada de la Llibretería # 8

En la primera planta podràs adquirir tots els productes per al fumador, així com: articles de regal, artesanies i curiositats. En el subsòl, el local alberga un exclusiu un club de fumadors (en les entranyes de l'antic forn). Un entorn ideal per degustar els productes de la carta d'havans importats i begudes.

Ets davant del Travitabac, un estanc de recent implantació regentat per en Miguel Prit. Per als historiadors, aquest indret resulta molt interessant. Durant la dècada de 1350, en el marc d’unes importants reformes a la plaça del Blat (l’actual plaça de l’Àngel) i del mercat que acollia, foren enderrocades algunes cases. L’objectiu era obrir la plaça de la Fusteria - que cal localitzar al creuament entre els actuals carrers Jaume I i Sotstinent Navarro - per tal d’engrandir el mercat. Les obres foren tan importants que fins i tot obligaren al Consell de Barcelona a demanar diners als ciutadans a través d’impostos extraordinaris. Un dels establiments comercials que van desaparèixer degut a aquestes reformes fou el forn dels Arcs, també anomenat Garrofar o senzillament, forn del carrer dels Especiers. Era en aquesta illa de cases, tot i que segurament s’hi accedia per l’actual plaça de l’Àngel. Sabies que els forns eren establiments de referència, ja que les famílies no només hi duien el pa a coure, sinó també els aliments o plats que havien de ser cuinats a altes temperatures o durant moltes hores ?

El local ha estat reformat cuidant els vestigis de la seva història. L’edifici va ser una antiga presó i en el soterrani es troba un forn de pedra i alguns utensilis que s’utilitzaven per a la cocció d’aliments en un antic forn de l’any 1769.

En la primera planta se situa l’estanc on podràs adquirir tots els productes i accessoris necessaris per al fumador. També disposes d’articles de regal, artesanies i curiositats.

En el subsòl, el local alberga un exclusiu un club de fumadors (en les entranyes de l’antic forn), del com encara es conserva la pedra i l’aire rústic. Un entorn ideal per degustar els productes de la carta repleta dels havans importats i begudes de qualitat

Travitabac organitza tastos i degustacions de productes. També disposa d’una pantalla geganta per a audiovisuals, una àmplia selecció de música clàssica i el so relaxant d’una font interior per rebre als seus socis.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI