Una nova plaça al cor de la ciutat: Sant Jaume

Conesa entrepans

C/ Llibretería # 1-3

  Època Moderna

Una nova plaça al cor de la ciutat: Sant Jaume

Llibreters importants del segle XVIII van viure just en aquest espai que teniu davant. Cent anys després es construí la plaça Sant Jaume, on actualment tenen seu la Generalitat i l’Ajuntament.

Conesa entrepans

C/ Llibretería # 1-3

S'especialitzen en l'elaboració artesana d'entrepans calents, preparats en planxes especialment dissenyades per la casa. Ofereixen entrepans vegetals, baixos en colesterol i també entrepans sense gluten .

Una de la parròquies medievals de la ciutat, la de Sant Jaume, va ser instal·lada a la vora. Era a tocar de l'actual Ajuntament i comptava amb un porxo i un cementiri. Més endavant, a mitjan segle XIX, es produí la demolició de l'església i  l'obertura de l'actual plaça, que mantingué el nom de Sant Jaume. La plaça Sant Jaume és avui el principal centre de poder de Catalunya: hi podeu contemplar el Palau de la Generalitat  (al costat muntanya) i l'Ajuntament de Barcelona (al costat de mar). D'altra banda, al segle XVIII en aquest immoble hi visqué Joan Pau Martí. Fill de Francesc Martí, que havia estat mestre de cases, es convertí en un dels més destacats llibreters i impressors. Era propietari de la botiga on treballava, ja que l’havia comprat pel preu de 40 lliures. Ostentava el títol “d’estamper de la ciutat, del General de Catalunya i de la Casa de la Diputació”. És a dir, treballava per a l’Administració que, com hem vist, ja era ben a prop d'aquí.

Fundada en 1951, avui dia és un negoci familiar que regenta Josep Conesa. Serveixen més de 50 varietats d’entrepans, amb una carta àmplia de diferents tipus de pa. S’especialitzen en l’elaboració artesana d’entrepans calents, preparats en planxes dissenyades per la pròpia casa per a l’elaboració dels productes sense greixos i en el punt just de torrat.

Els entrepàns de Conesa són un menjar sa i apetitós. Quatre generacions de clients certifiquen l’experiència dels precursors a Espanya d’aquest tipus d’entrepans. Per això, no és d’estranyar , aconseguir enfront del local una fila que avesis a dalt fins a meitat de la Plaça Sant Jaume… i és que la relació qualitat preu que ofereix aquest comerç, és un secret a veus.

 

web: www.conesaentrepans.com

teléfono: 933101394

email: clients@conesaentrepans.com

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI
Captura de pantalla 2012-11-14 a las 08.49.37