L’empedrat del carrer Llibreteria

Floristería Jardí

C/Baixada de la Llibretería #3

  Època Moderna

L’empedrat del carrer Llibreteria

El carrer Llibreteria va ser empedrat l’any 1738 i ho tornà a ser el 1802. Aquell any, una visita de Carles IV provocaria un rentat de cara a la ciutat. Edificis i carrers van ser rehabilitats i posats a punt per rebre el rei (a la imatge, el carruatge de Carles IV a Barcelona).

Floristería Jardí

C/Baixada de la Llibretería #3

Amb més de 20 anys com a floristeria, ofereix una extensa gamma de plantes d'interior i exterior. També flor tallada i complements de jardineria. Disposa d'un servei de transmissió floral per a l'enviament de flors, tant a nivell nacional com a internacional.

Ets davant de la Floristeria Jardí, fundada fa més de 20 anys i regentada per l'Imma Ribera. Passejar per un carrer que estigui empedrat és ara habitual, si bé a la Barcelona de l’Època Moderna no ho era tant. Les dificultats provocades pels sots o pel fang en el trànsit de persones i carruatges eren constants. Per aquesta raó calien reformes. Sabem que l’any 1738 s’empedrà aquest carrer, en el marc d’una iniciativa general del govern municipal. Però l’obra definitiva d’empedrat de les vies barcelonines es dugué a terme entre el maig i el setembre del 1802, en la vigília de la visita del rei Carles IV a la ciutat. Les pedres s’extragueren majoritàriament de la muntanya de Montjuïc. El rei venia a Barcelona en motiu d’un doble casament (el del príncep d’Astúries i el d’una infanta) i hi residí durant dos mesos.  A banda de l’empedrat dels carrers, durant els mesos previs a la vista es dugueren a terme d’altres obres públiques, com ara la reforma d’edificis oficials o l’arranjament dels carrers. Una visita oficial havia esperonat el “rentat de cara” de la ciutat. Sabies que la comitiva reial estava formada per 2.326 persones, que provocaren seriosos problemes d’abastament i d’allotjament ?

Porta una llarga trajectòria professional des que el negoci va a passar de ser una guantería i boutique de moda anomenada FAES, fins als nostres dies. Amb més de 20 anys, com a floristeria ofereix una extensa gamma de plantes d’interior i exterior. També flor tallada i complements de jardineria.

Disposa d’un servei de transmissió floral per a l’enviament de flors, tant a nivell nacional com a internacional.
Els dijous són el millor dia per escollir entre la gran varietat de plantes i flors fresques portades des de diferents racons de Cataluña.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI