Un carrer lligat a la història de la Catedral

la Caixa de Fang

C/ Frenería #1b

  Edat Mitjana

Un carrer lligat a la història de la Catedral

Al segle XIV, una gran part de les cases d’aquesta via pertanyien o allotjaven al clergat. Les processos religioses passaven pel carrer de la Freneria. Més endavant, aquí se celebraren les fires de Nadal.

la Caixa de Fang

C/ Frenería #1b

Botiga de ceràmica artística i decorativa. Recull en la seva local peces de ceràmica de les mes diverses regions de la geografia espanyola i per descomptat la catalana. Aquí podràs aconseguir vaixelles, jocs de cafè, bols artesanals i peces de vidre reciclat.

Sou davant de la Caixa de Fang  regentada per Marcelí Garreta. Per la proximitat amb la Catedral, aquest ha estat històricament un carrer lligat al capítol de la Catedral (l’assemblea dels clergues que hi treballaven) i a les seves activitats religioses. Tenim notícia que al segle XIV processons tan importants com la de Corpus ja transcorrien pel carrer de la Freneria per tal d’arribar al carrer Llibreteria. També sabem que bona part de les cases de la via, en aquest mateix segle, pertanyien o allotjaven els clergues. Aquesta vinculació amb l’Església continuaria ben viva fins els darrers anys del segle XVIII, quan la fira de Nadal tenia lloc aquí, entre el carrer de la Freneria i la plaça del Rei. Segons una crònica del 1799, aquell any les parades ja venien tot tipus d’elements per confeccionar els pessebres: muntanyes, ciutats, casetes de cartró, figueres, cabretes... Sabieu que més endavant (i fins a mitjan segle XX), l'anomenada fira de Santa Llúcia tingué lloc a la plaça Sant Jaume ?

 

Botiga de ceràmica artística i decorativa que crida poderosament l’atenció pel colorit dels seus articles tots fets a força de fang cuit, esmaltats i cristall.
Amb la finalitat de promoure el nou ús de la ceràmica, La Caixa de Fang recull en la seva local peces de ceràmica de les mes diverses regions de la geografia espanyola i per descomptat la catalana. Aquí podràs aconseguir vaixelles, jocs de cafè, bols artesanals, peces de vidre reciclat, vidre bufat de Mallorca i peces com els “taulells d’ofici”, que van començar a fabricar-se al segle XVII i reben el seu nom per haver estat decorats, en la seva major part, amb la representació dels diferents oficis artesanals de l’època.

Sens dubte el lloc ideal per trobar peces originals per a regals, parament per a la casa, cendrers, cistelles, gerros i totes les creacions cort tradicional i modern.

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI