D’on prové el nom del carrer Freneria ?

Krappa

C/ Frenería #1

  Edat Mitjana

D’on prové el nom del carrer Freneria ?

La freneria era un ofici especialitzat en la confecció de productes de l'aixovar militar. Aquest nom deriva dels frens; els instruments de metall que es lliguen a les regnes i que es col·loquen al morro dels cavalls. A la imatge, l’escut del gremi dels freners. Teniu aquest escut ben a prop...

Krappa

C/ Frenería #1

Si vols visitar un lloc encantador no deixis de passar per Krappa, una tenda acollidora que et transporta al passat amb infinits tresors de paper. Un paradís de la litografia, els segells de cautxú, les motllures de fusta, estampes, gravat tradicional, així com noves tècniques d'estampat.

Sou davant de la Casa de la Litografía Krappa, de gairebé 100 anys d'antiguitat. Actualment la regenta l'Adelina. Us heu preguntat mai d'on ve el nom de carrer de la Freneria ? La freneria era un ofici especialitzat en la confecció de productes del parament militar, concretament el dels cavallers. Aquest nom deriva dels frens; els instruments de ferro que es lliguen a les regnes i que es col·loquen a la boca dels cavalls. L’enfortiment del poder comtal i la revolució comercial dels darrers segles medievals expliquen l’aparició d’activitats d’aquest tipus. La freneria era un ofici clarament orientat al consum de la noblesa, que vivia entorn de la cort comtal de la plaça del Rei. Aquest estament social requeria articles de fusta, armadures, armes, objectes per a la cavalleria... i els artesans de l’entorn els els proporcionaven. La resta de classes socials no es quedà enrere i també s’anà involucrant en el comerç i en l’ús de la moneda. No és d’estranyar que en aquest mateix moment, cap al segle XII, el mercat de l’actual plaça de l’Àngel s’especialitzés per àrees. Heu de saber que, tal i com passava als carrers de la ciutat, s’hi establiren zones permanents per a la carn, la sabateria, la merceria, la draperia... La societat ja estava més avesada al comerç !

Aquí podràs trobar peces úniques com a paper artesanal o paper il·luminat a mà. Fins i tot pots encarregar el teu propi segell o planxa de gravat. Una botiga acollidora que et transporta al passat amb infinits tresors de paper. Un paradís de la litografia, els segells de cautxú, les motllures de fusta, estampes, gravat tradicional, així com noves tècniques d’estampat.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI