Unes ruïnes romanes anomenades Miraculum

J. Miró

C/ llibreteria #11

  Tardoantiguitat

Unes ruïnes romanes anomenades Miraculum

Cap al segle VI les velles estructures romanes havien estat derruïdes. El temple d'August es mantenia parcialment en peus, probablement en estat de ruïna. L’estranyesa davant d’aquest edifici devia ser general, fet pel qual la zona fou anomenada Miraculum.

J. Miró

C/ llibreteria #11

Empresa familiar amb més de 40 anys d'experiència en el sector de la joieria i rellotgeria.

Ets davant de la Joieria Miró, regentada per Jordi Miró. Anem-nos-en fins a la Tardoantiguitat, entre els segles IV i VIII. L’actual carrer Llibreteria mantenia el seu traçat, herència de la Via Augusta que entrava a Barcelona per la porta del Castell Vell. En una època de debilitament dels poders públics, els monuments i edificis de l’època romana encara podien ser contemplats. Sabem, però, que cap al segle VI les velles estructures que eren al costat del fòrum havien estat parcialment enderrocades. Els carreus sovint eren reaprofitats en la construcció d’habitatges privats. El temple d’August, malgrat tot, es mantenia parcialment en peus, probablement en estat de ruïna. Aquest espai decadent rebria el nom de Miraculum, per l’estranyesa que els suposava als homes i dones del moment una estructura d’aquelles característiques. Som en el moment d’avenç del cristianisme, quan a l’interior de la ciutat s’erigiren tres esglésies parroquials. Sabeu quines eren ? La de Sant Miquel, la de Sant Just i Pastor i la de Sant Jaume.

 Des dels seus orígens, aposten per la joieria i distribució de peces fetes per grans cadenes. Distribueixen articles de bijuteria i plata i disposen d’un ampli catàleg d’anells, collarets, polseres, fermalls i arracades, oferint als seus clients peces originals.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI