Aquí s’escrivia i s’imprimia el Diari de Barcelona

La Bordiny

C/ llibretería #22

  Món Contemporani

Aquí s’escrivia i s’imprimia el Diari de Barcelona

Un dels diaris més antics d'Europa s'imprimia en aquest carrer. L’any 1821 les seves instal·lacions ocupaven tota l’illa de cases. Els tallers eren situats al subterrani.

La Bordiny

C/ llibretería #22

Establiment en el qual pots degustar sucs fets al moment i amb exòtiques combinacions de fruita de primera qualitat. Tots els ingredients estan a la vista, perquè triïs la barreja que més t'agradi.

Sou davant de La Bordiny.  L’any 1798 Antón Brusi Mirabent s’establí com a impressor a l’immoble que avui ocupa el número 21 del carrer Llibreteria (i que teniu just darrera). Uns anys més tard, en el marc de la Guerra del Francès, li fou concedit el dret a imprimir el Diario de Barcelona i, durant els anys posteriors rebé d’altres encàrrecs importants de l’Administració. El negoci augmentava i l’espai quedava petit, raó per la qual l’any 1821 comprà tota l’illa de cases formada pels carrers Llibreteria, Dagueria i l’antic carrer de les Moles (just l’espai que teniu davant). Ara bé, l’any 1846 tota l’illa fou enderrocada i tornada a aixecar per tal d’alinear les cases amb el carrer Jaume I, que es va obrir en aquella època. En el soterrani d’aquest edifici s’hi instal·là la nova impremta del diari, que a partir del 1851 ja funcionava a vapor i permetia una tirada per a 7.000 subscriptors. Sabieu que la família Brusi continuà molts anys amb el negoci, i per aquesta raó el Diari de Barcelona fou conegut popularment com el Brusi ?

Establiment en el qual pots degustar sucs fets al moment i amb exòtiques combinacions de fruites de primera qualitat. Tots els ingredients estan a la vista, perquè triïs la barreja que més t’agradi, encara que la carta suggereix ja una gran varietat de combinacions.

Es preparen batuts de temporada, antigripales per a l’hivern i refrescants per a les èpoques de més calor. Tots els productes estan disponibles per portar i acompanyar-te en el teu recorregut pel barri.

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI