Una de les poques cases amb volada que resten en peus al casc antic de Barcelona

Papirvm

C/ Baixada de la Llibretería # 2

  Món Contemporani

Una de les poques cases amb volada que resten en peus al casc antic de Barcelona

Si aixeques el cap veuràs una de les poques cases amb volada que conservem a Barcelona. L’immoble destaca també pels seus esgrafiats, probablement dissenyats a finals del segle XVIII.

Papirvm

C/ Baixada de la Llibretería # 2

Productes de cal·ligrafia i articles d'escriptori selectes. Lloc únic per als amants de les formes més tradicionals o els seguidors dels més moderns dissenys. Són famosos els papers decorats a mà, fets amb antigues fórmules artesanals, així com les enquadernacions en pell.

Sou davant de la botiga Papirum, oberta al públic l’any 1981 i regentada per Dolors Crespo. Antigament havia estat la seu de la llibreria Rubió, propietat de la família de Joaquim Rubió i Ors des de l’inici del segle XIX. Si alceu el cap veureu una de les poques cases amb volada que resten en peus al casc antic de Barcelona. Durant el segle XVIII i fins l’any 1802, en ocasió de la visita del rei Carles IV, moltes d’aquestes estructures, arreu de la ciutat, van ser eliminades perquè suposaven un perill. Patien constants despreniments i havien provocat algunes víctimes. El permís per la construcció d’aquesta volada data del 1750 i fou concedit a l’impressor Josep Altés. D’aquesta casa també en destaquen els esgrafiats, d’un alt valor artístic i probablement dissenyats a finals del segle XVIII.

 
Papirum va néixer a l’abril de 1981, en ple cor del Barri Gòtic de Barcelona, on ens transporta a un paradís del paper d’un temps passat, fins al present, en la qual per aquesta difícil conjugació es conjuminen les maneres antigues i artesanes del paper, tant decorat com a llis, que de vegades unides a dissenys més avançats i realitzacions més puntuals, fan de Papirum un lloc únic per als amants de les formes més tradicionals o els seguidors dels més moderns dissenys.
Són famosos els papers decorats a mà, fets amb antigues fórmules artesanals, així com les enquadernacions en pell.

web: http://www.miescaparate.com/papirum

correu electrònic: papirumbcn@yahoo.es  Telf / Fax: 93 3105242

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI