Sou davant d’un antic ‘gabinet de lectura’

Sukot 22

C/ llibretería #22

  Món Contemporani

Sou davant d’un antic ‘gabinet de lectura’

L'any 1838 la majoria dels llibreters de la ciutat tenien la seva botiga en aquest carrer. A l’època, es van crear els anomenats 'gabinets de lectura', una mena de biblioteques privades que, a més, feien funció de salons de tertúlia.

Sukot 22

C/ llibretería #22

Peces de vestir elaborades de manera artesanal i fetes amb tints ecològics. Podràs aconseguir, complements, sandàlies, bosses, anells, collarets, mocadors, alforges i molt més.

Durant la primera meitat del segle XIX molt llibreters encara treballaven en aquest carrer. L’any 1838 gran part dels 37 comerciants de llibres declarats a la ciutat tenien la botiga aquí  ! En aquesta època, els establiments també acolliren els ‘gabinets de lectura’, una espècie de biblioteques privades que alhora feien funció de salons de tertúlia. En aquest mateix número del carrer Llibreteria Tomàs Gorchs feia de llibreter i també habilità un espai com a gabinet de lectura. El baró de Maldà descrivia aquest fenomen l’any 1799: “Se troben, a una i altra part del carrer, algunes botigues de llibreters que si bé en part estan solitàries, però altres tenen també concurs [tertúlies] (...) No hi falten sempre tertulians, dels que saben a on lo diable jau, pues allí se diu tot lo que es fa en Barcelona i fora de Barcelona...”.

Les samarretes de Sukot són 100% originals, s’elaboren de manera artesanal i estan realitzades amb tints ecològics. Pots triar entre una gran varietat de colors i dissenys.

Aconseguiràs roba, complements, sandàlies, bosses, anells, collarets, mocadors, alforges! Tot un univers de moda i accessoris originals!

Telèfon: 93 310 1106

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI