Qui eren els llibreters que van establir-se aquí ?

Naturice Iogurt

C/ llibretería #14

  Edat Mitjana

Qui eren els llibreters que van establir-se aquí ?

L’any 1540 el carrer ja era conegut com dels llibreters o de la Llibreteria. Eren venedors de pergamins, de papers, de llibres en blanc i d'altres objectes d'escriptori. També feien d’enquadernadors (a la imatge, un llibre de notari).

Naturice Iogurt

C/ llibretería #14

Helados de yogurt Crêpes & Grofres artesanos.

 Durant els darrers segles medievals aquest fou el carrer dels Especiers, però en el tombant dels segles XV al XVI començà a ser anomenat dels Calceters. La calceteria era un ofici lligat a la sastreria tot i que tenia una organització gremial pròpia. El canvi de nom ens demostra que els usos comercials del carrer també s’havien modificat. Però aquesta nova denominació durà ben poc: l’any 1540 ja era conegut com dels Llibreters o de la Llibreteria. Qui eren, però, aquests llibreters que s’establiren aquí ? En aquesta època es tractava de venedors de pergamins, de papers, de llibres en blanc i d’altres objectes d’escriptori. També feien de corredors en les subhastes públiques i de venedors de manuscrits i impresos. A més, feien de relligadors. Heu de saber que la referència més antiga d’aquest ofici al carrer data del 1488, quan un funcionari de la Inquisició confiscà unes cases del llibreter Pere Far, que era un jueu convers.

Natur Ice Iogurt

Deliciosos chocolates, mermeladas caseras, frutas frescas del dia… para combinar con: Helados de yogurt Crêpes & Grofres artesanos. Todo recién hecho y con ingredientes naturales! También hacemos zumos naturales y batidos.

Teléfono: 933197861

google+

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI