Sou davant de l’antiga presó de Barcelona !

Caboclo

C/ Baixada de la Llibretería #8

  Edat Mitjana

Sou davant de l’antiga presó de Barcelona !

Aquí hi hagué la presó del veguer durant els segles medievals. En aquell moment la presó presentava unes condicions deplorables. Els familiars dels reus preferien no entrar-hi. Les visites es feien a través d'una finestra que donava a aquest carrer.

Caboclo

C/ Baixada de la Llibretería #8

Sandàlies i sabates fetes a mà, que s'elaboren amb un procés de fabricació artesanal que es practica a Brasil des del segle XVI. Ofereix productes de disseny elaborat i basats en materials reciclats.

 Establiment de recent obertura que està regentat per en Giuliano. Aquesta mateixa illa de cases és on s’alçava la presó del veguer durant els segles medievals. En aquell moment l’establiment presentava unes condicions deplorables. Per aquest motiu, l’any 1357, el rei, amoïnat per un noble que hi estava empresonat, demanà a l’advocat que enllestís ràpid el procés ja que “putrefactio multa sit, et est domus ruinosa, ut dicitur, et malis odoris...”. És a dir, la presó era plena de brossa, l’estructura estava en ruïnes i hi feia pudor. Sabem que l’espai hauria estat millorat durant el segle XV però els forts terratrèmols que en aquella època afectaren tot Catalunya també van malmetre l’edifici. Un text del 1445 explica que a la presó hi havia un règim de visites, tot i que molts dels amics i familiars dels reclusos preferien no entrar al recinte i parlar-hi a través d’una finestreta reixada que donava al carrer “per dubte que no hi fossin detinguts” !

Una marca que es defineix per rescatar les cultures antigues mitjançant la fabricació de productes i accessoris que recreen tècniques i referents del passat. Les sandàlies i les sabates s’elaboren amb un procés de fabricació artesanal que es remunta el segle XVI a les mans de l’associació de artesans de Ceará (nord-est de Brasil)

L’objectiu és rescatar les cultures regionals a través dels seus productes. Treballés en baixa escala, amb productes fets a mà, disseny elaborat, materials reciclats i responsabilitat social, aquests són els principals valors d’aquesta empresa

 

Web: http://www.caboclobrasil.com
Contacto:caboclo@caboclobrasil.com
Teléfono: 93 1672929

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI