La presó estigué aquí fins l’any 1839

Casa de les sabatilles

C/ Baixada de la Llibretería # 10

  Edat Mitjana

La presó estigué aquí fins l’any 1839

La presó de Barcelona estigué en aquest immoble fins el segle XIX. Per aquest motiu el carrer arrossegà el nom de Baixada de la Presó durant molts anys.

Casa de les sabatilles

C/ Baixada de la Llibretería # 10

Especialitzada exclusivament en la venda de sabatilles per a la llar i calçat artesanal l'origen del qual és, en un 90%, de fabricació exclusivament nacional. Ofereix als seus clients la possibilitat de rebre al seu domicili i a tot el món, qualsevol dels seus models.

La Casa de les Sabatilles, un establiment que té més de 100 anys, actualment està regentat per en Joan Iglesias. Si darrere vostre hi havia el Castell Vell o palau del veguer, en aquesta mateixa illa que teniu davant s’hi instal·là la presó a les darreries del segle XII. Amb alts i baixos, la presó pública de Barcelona estigué en aquest indret fins el 1839, quan fou traslladada al carrer Reina Amàlia. Per aquest motiu, el carrer fou oficialment la Bajada de la Cárcel fins l’any 1958. Entre el Castell Vell i la presó hi havia una volta, que comunicava les dues dependències. Diversos cronistes coincidien en explicar les condicions d’insalubritat de la presó. El Manual del viajero en Barcelona editat l’any 1840, un exemplar del qual es conserva a la Biblioteca de Catalunya, explica que “Hasta hoy día la cárcel de Barcelona estaba situada en la Bajada de la Cárcel, es decir, en el paraje más céntrico de la ciudad. La humanidad e higiene y el ornato exigían su translación a un paraje más acomodado”.

La Casa dels Sabatilles, amb una antigüitatdad documentada anterior al 1950, és una de botiga particular de Barcelona, especialitzada exclusivament en la venda de sabatilles per a la llar i calçat artesanal l’origen del qual és, en un 90%, de fabricació exclusivament nacional.

Regentada des de 1984 per la Família Iglesias, 3ª generació dedicada a la venda de calçat. La botiga porta més de 100 anys oberta en el mateix lloc, però els propietaris han anat canviant. Des de l’any 2012 ofereix als seus clients la possibilitat de rebre al seu domicili i a tot el món, qualsevol dels seus models.

web: www.lacasadelaszapatillas.com

mail: lacasadelessabatilles@gmail.com

telèfon: 93 3150705

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI