Aquesta és una casa d’origen medieval

Buenas Migas

C/ Baixada de Santa Clara #2

  Edat Mitjana

Aquesta és una casa d’origen medieval

Espai ben documentat durant els segles medievals. Maria, esposa de Pere Godancs, vengué una casa en aquest indret als consellers de la ciutat. El seu objectiu era enderrocar una estructura per embellir l’entorn de la catedral.

Buenas Migas

C/ Baixada de Santa Clara #2

Especialistes en focaccias, un pa casolà que es diferencia d'uns altres per estar condimentat amb oli d'oliva i sal i perquè es pasta durant més temps. És un pas intermedi entre la pizza i el pa de coca.

Sou davant de Buenas Migas, on Patrick Pescetto serveix focaccies. Durant els segles medievals aquest fou un carrer que quedà ben saturat d’usos. L’atapeïment dels edificis deixava poc espai, per exemple, a les processons religioses que sortien de la catedral i transitaven pels carrers adjacents. Per aquesta raó i també amb voluntat d’embellir l’entorn, l’any 1440 una dona anomenada Maria, muller de Pere Godancs, vengué als consellers de la ciutat una casa en aquest indret. Ho feia per tal que poguessin enderrocar “una torre situada sobre una volta per la qual es passava de la Plaça del Palau Major del Rei vers la Plaça i carrer de la Freneria”. La ciutat hagué de desemborsar la respectable quantitat de 10.000 sous. Aquest immoble que teniu davant és d’origen medieval, tal i com ho acredita la finestra lobulada del primer pis. Si us hi fixeu bé, us adonareu que el pis superior és un afegit d’època moderna.

Especialistes en focaccias, un pa casolà que es diferencia d’uns altres per estar condimentat amb oli d’oliva i sal i perquè es pasta durant més temps. És un pas intermedi entre la pizza i el pa de coca, que es pot prendre sola o amb condiments (a Itàlia, és habitual prendre sola amb un capuccino). Ofereixen foccacia de botifarra i ceba, espàrrecs i formatge, d’albergínia i formatge, vegetal … A més, amanides, pastes, pastissos de verdures, postres casolanes … preparen receptes amb productes originaris de Ligúria (Itàlia) i de Cornwall (Anglaterra).

Web: http://www.buenasmigas.com

Redes:www.facebook.com/buenasmigas

Contacto: patrick@buenasmigas.com Teléfono: 93.269.12.87

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI