El límit nord del Call

Valentina BCN

C/ Sant Sever 1

  Edat Mitjana

El límit nord del Call

Les cases actuals amb números senars dels carrers de la Baixada de Santa Eulàlia i de Sant Sever marcaven, al segle XIV, el límit nord del Call.

Valentina BCN

C/ Sant Sever 1

Trobareu tot tipus de articles per lluir com una Celebrity. Vine a gaudir de un ampli ventall de vestits, corsés, talons, tocats, màsqueras. No deixis a ningú indiferente en les teves festes mes importants.

Historiogràficament, el límit nord del Call no s’ha fixat de manera clara. Ha quedat documentat que l’antic carrer de la Volta no era un límit, ja que les propietats jueves es trobaven a banda i banda del carrer. A la banda nord, les finques limitaven amb algun hort i propietats cristianes, la més important de les quals era l’Escola de la Seu. Tanmateix, es fa difícil pensar que l’eix de Santa Eulàlia-Sant Sever fins a les muralles romanes restés sempre fora dels límits del Call.

Sobre la finca de Sant Sever núm.1, es recolzava la volta que donava nom al carrer i s’hi obria un antic carrer sense sortida, que rebia el nom de carreró “sota la Volta”. Abans de l’avalot de 1391, la casa era propietat de David de Bellcaire, batejat com a convers amb el nom de Miquel Lupetti

David de Bellcaire era propietari també de l’edifici de l’entrada del carrer de Sant Domènec, on hi havia la residència del porter i la carnisseria jueva. Fill d’Isaac Bonjuha de Bellcaire, un dels secretaris de l’Aljama el 1349, estava emparentat per matrimoni amb l’antiga i influent família Cap-Forn. Aquesta família és un bon exemple de com els jueus barcelonins establien estrictes estratègies matrimonials.

Valentina Bcn ofereix un ampli ventall de vestits de cerimónia  de dia i de nit. Sofisticats complements i una gran selección de sabates de taló alt. Corsés de la millor corsetera del pais Maya Hansen on trobarás corsés, vestis corses i inclús faldillas corsés . Servei personalitzat perque llueixis com una Celebrity. Disposem de departament de “renting” per actuacions, shootings de moda o maquillatge.

Serveis: venda i lloguer ( només per profesionals) de vestits llargs de cerimónia, vestis curts de nit i complements.  Assesorament personalitzat.
Productes: vestis llargs de cerimónia, vestis curts i sofisticats de nit, corsés, vestis-corsé, faldillas-corsé, talons alts, tocats, bolsos de má, camises, faldillas, americanes
Propietari: Javier Jiménez Fernández
Any de fundació  2012
Correu electrònic: javilaloco@hotmail.com
Xarxes socials: facebook.com/Valentinabcn
Twitter: @javiroyal
Telèfon: 93 6764703
Horari: 11h-14h i de 17:00h-20:30h de dimarts a dissabte ( Dilluns matí tancat)

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI