Els carrerons del Call

Antiguitats Pio Carreiras

Sant Sever, 3

  Edat Mitjana

Els carrerons del Call

“A l’interior del Call hi havia fins a vuit carrerons sense sortida (o cul-de-sacs). Només l’actual carrer de Sant Felip Neri s’ha mantingut com a via; la resta han desaparegut. (Imatge: Carrer de Sant Sever i Sant Felip Neri. Planta de les excavacions de l’any 2001, segons N. Nolasco)”.

Antiguitats Pio Carreiras

Sant Sever, 3

Venda antiguitats, objectes de col.lecció.

L'antiga propietat jueva medieval que ocupava aquesta parcel·la tenia l’entrada principal pel carreró d'en Colom (actual Sant Felip Neri), un cul-de-sac de l'antic Call. El darrer propietari jueu fou Moixé Bonsenyor Gracià, prohom destacat de l'aljama barcelonina.

L'edifici actual, reedificat l'any 1833, fou, durant el segle XVIII, la casa del Marquès de Gironella. En època medieval, aquesta casa era situada al límit septentrional del Call Major, que, al seu torn, ocupava el quadrant nord-oest de l’antiga Barcino. El carrer de la Volta, actual carrer de Sant Sever i baixada de Santa Eulàlia, fou, en època romana, un antic cardo minor, que seguia la línia paral·lela del cardo maximus (carrer del Call).

Botiga d’antiguitats, dedicada a la compra i venda d’antiguitats (mobles, llums, pintura, porcellanes, talles, rellotges, plata, ceràmica antiga, joies antigues i objectes de decoració)

Serveis: Assessorament, taxació de peces, restauració de mobles i pintura. Tasació d’obres d’art. Venda de antiguitats. Restauració.

Web: www.antiguedadespio.com

Mail: juanmpio@gmail.com

Telèfon:  933 189 426     M: 606 107 742

Horari: Dilluns a Divendres de 10h a 20h. Dissabte de 11 a 14 y de 16 a 20h

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI