La Plaça de Sant Felip Neri i els bombardeigs de la Guerra Civil

Sabater Hnos.

PL. Sant Felip Neri, 1

  Món Contemporani

La Plaça de Sant Felip Neri i els bombardeigs de la Guerra Civil

Aquesta plaça fou un dels espais de ciutat vella que més va rebre les conseqüències dels bombardejos de l’aviació italiana a la ciutat (1938): encara avui es veuen marcats els impactes de metralla a la façana de l’església.

Sabater Hnos.

PL. Sant Felip Neri, 1

Jaboneria artesanal. Empresa familiar amb més de 37 anys d'experiència en el món de la saboneria i la cura de la pell.
El 30 de gener de 1938,  l'aviació italiana va bombardejar  la zona de la Catedral i la Plaça Nova, tocant els edificis de Sant Domènec del Call i els de la Plaça de Sant Felip Neri. L'esfondrament de part del complex de Sant Felip Neri va causar un gran nombre de víctimes, la majoria nens que s'hi havien refugiat. La fesomia actual de la plaça és fruit d'una intervenció radical de mitjan segle XX per a dotar de nous edificis i nova alineació tots els seus fronts, exceptuant-ne el de l'església. En aquesta nova reurbanització es traslladaren alguns edificis medievals procedents dels enderrocs de l'obertura de la Via Laietana. Un d’ells és el de l’antic gremi de sabaters, actual Museu del calçat. A l’edat Mitjana la plaça es comunicava amb el carrer del Bisbe, a través del carrer de  Montjuïc del Bisbe. Aquest edifici és una obra de nova planta de finals de 1950, que respon a la voluntat de donar noves façanes al conjunt de la plaça. Al segle XIV, en aquesta zona hi vivia Isaac Bisbal. D’altres edificis adjacents eren propietat de membres de la família Gracià (en hebreu, Hen), propietaris d’un bon nombre de cases al call.”.

Tercera generació dedicada a la producció de sabons artesanals. Experts en la fabricació de sabons en variats i originals formats.

Serveis: Personalització de sabons ; forma, el logo, la coloració i perfumación. Es poden realitzar en tres formats. Per a la producció dels mateixos es requereix un mínim de 20kg.
Productes: sabons artesanals de fabricació pròpia, a partir d’una base sabonosa a la qual afegeixen olis essencials; herbes aromàtiques, cereals o composicions d’origen natural o, també, sintètica.
Propietari: ELIANA SABATER
Any de fundació  1937
Correu electrònic: eliana@shnos.com.ar
Web: www.shnos.com.ar
Xarxes socials: https://es-es.facebook.com/pages/Sabater-Hnos
Telèfon: 93 3019832
Horari: 10:30 A 20:30

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI