Domus romana, pous i sitges medievals

Neri Hotel & Restaurant

Sant Sever, 5

  Edat Mitjana

Domus romana, pous i sitges medievals

Les excavacions arqueològiques dutes a terme en aquesta finca permeten resseguir els diferents estrats històrics de la zona: època romana, època medieval i les restes arqueològiques pertanyents als segles XIII-XIX (imatge: Domus romana)

Neri Hotel & Restaurant

Sant Sever, 5

Hotel Boutique de 22 exclusives habitacions i restaurant gastronòmic. Cuina de Mercat basat en productes frescos i de temporada. A dins de un edifici històric en un lloc privilegiat del Gòtic.
L’hotel Neri fa cantonada amb el carrer de Sant Felip Neri, un dels carrerons sense sortida que hi havia a l'antic Call Major. Les troballes arqueològiques que es poden observar en el seu interior confirmen l’existència d’una domus d’època romana tardana, una premsa dels segles IX-X, així com restes de construccions medievals dels segles XIII-XIV (llotja, pou i sitges). L’edifici actual s’alça sobre tres antigues propietats jueves, en la zona de residència de Bonjuhà Gracià i Bendit Gracià al segle XIV, ambdós membres de la rellevant família Gracià o Hen. La finca va ser remodelada en la seva forma actual al segle XVIII: se’n destaca la configuració del pati i la façana esgrafiada (1784). Durant el segle XX, l'edifici fou la seu de la "Sociedad Económica de Amigos del Pais

Situat al cor del barri gòtic de Barcelona, uneix els ecos del passat amb un estil sofisticat i contemporani. Hotel Boutique de 22 exclusives habitacions i un restaurant gastronòmic on gaudir amb els 5 sentits. Sensual i únic.

El Neri Restaurant ofereix esmorzar, dinar i sopar en un marc històric. També disposem de bar amb terrassa en la Plaza Sant Felip Neri i un Bar-lounge en la quarta planta, el Roba Estesa”.  Disposem de una sala privada fins a 12 persones i oferim servei personalitzat de banquet i cocktails a dins dels nostres espais.

L’hotel està construït mitjançant la unió de dos edificis: un magnífic palau medieval i un edifici de pedra parcialment destruït durant la Guerra Civil i reformat el 1958 per Adolf Florensa, que va deixar una façana impressionant a la Plaça Sant Felip Neri i un mur de pedra del segle XII perfectament localitzable actualment perquè separa la zona del restaurant del lounge bar.
Durant la reforma de l’hotel, sota els dos edificis es van trobar jaciments romans, que van ser documentats per un equip d’arqueòlegs, i restes de ceràmiques fenícies, que es van entregar a patrimoni

Serveis: Bar, Esmorzar, Dinar, Sopar, Banquets
Productes: Menú Setmanal, Menú Degustació, Carta
Propietari: Familias Suñol y Figueras
Any de fundació  2003
Web: www.hotelneri.com
Correu electrònic: info@hotelneri.com
Xarxes socials: facebook.com/HotelNeri
Twitter: @hotelneri
Telèfon: 93 3040655
Horari:
•    Bar: de 7:30h a 24:00h
•    Esmorzars: 7:30h a 11:00h
•    Dinars: 13:30h a 16:00h
•    Sopars: 20:30h a 23:00h

 

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI