L’origen del Palau de la Generalitat

Call Barcelona-wines & books - Jabad Lubavitch

Sant Honorat, 9

  Edat Mitjana

L’origen del Palau de la Generalitat

El palau de la Generalitat que s’aixeca al davant va començar a construir-se el 1401.(Imatge: Restes de murs i construccions sota el pati dels Tarongers. En primer terme, massís cilíndric que hom ha suposat mur de tanca (excavacions del 1907).

Call Barcelona-wines & books - Jabad Lubavitch

Sant Honorat, 9

Botiga especialitzada en la temàtica jueva.
El palau de la Generalitat que s’aixeca al davant va començar a construir-se el 1401, després de l’adquisició de diferents cases jueves del call, d’entre les quals hi havia l’antiga Sinagoga Xica i la casa que havia estat del poeta Moixé Natan. Les cases que hi havia a la banda de llevant de l’actual carrer Sant Honorat limitaven amb el carrer del Bisbe o amb propietats cristianes –majoritàriament cases de canonges de la catedral. Hi havia hagut fins a tres carrerons sense sortida, uns dels quals menava a la Sinagoga Xica, situada on actualment es troba la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Amb l’abolició del Call, els diputats del General de Catalunya van iniciar una campanya d’adquisició d’antigues propietats jueves per tal de bastir una seu permanent: el Palau de la Generalitat. Una d’aquestes cases havia estat de Moixé Natan, prohom jueu de  Tàrrega, rabí, poeta i comerciant. Va escriure poesia en català i un recull de poemes religiosos i de proverbis en hebreu.

Podreu trobar vins de Catalunya, Espanya, França, Itàlia i Israel (amb la certificació Kosher). Venda de productes relacionats amb la litúrgia jueva, conferències sobre Kabala filosofia jueva , classes d’hebreu per a tots els nivells.

Serveis: Presentacions de llibres, exposicions i activitats.
Productes: Vins Kosher, llibres relacionats amb la religió jueva, productes per a la litúrgia.
Propietari: Fundació Jabad Lubavitch
Any de fundació 2010
Correu electrònic: danisantillo@gmail.com
Web: www.callbarcelona.es
Xarxes socials: facebook.com/ callbarcelona.es
Telèfon: 93 3182897
Horari: lun-juev 10-20hs divendres 10-14hs Dom 10-15hs

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI