El carrer de la Carnisseria o de la Sinagoga Major

Čaj Chai Teahouse - Tetería

Sant Domènec del Call, 12

  Edat Mitjana

El carrer de la Carnisseria o de la Sinagoga Major

Els noms dels carrers del call feien referència als llocs ressenyables que hi havia. L’actual carre de Sant Domènec era el més importat del barri jueu i es coneixia com a carrer de la Sinagoga Major o de la Carnisseria. (Imatge: judios en sinagoga barcelona S XIV)

Čaj Chai Teahouse - Tetería

Sant Domènec del Call, 12

Teteria (Teahouse) degustació i venda de tes i teteres de gran qualitat importats de Xina, Japó, Nepal, Corea, Índia, Taiwan.
A l’inici d’aquest carrer, hi havia el portal d’entrada, la casa del porter i la carnisseria dels jueus, el lloc on es venia la carn caixer. En un principi, la carnisseria es trobava just al costat del portal, encara que més endavant, vers el s. XIV, fou traslladada al fons del carrer. En la documentació consta que, abans de l’avalot de 1391,  el propietari de la casa era Vidal Escapat, anomenat en algunes fonts Vidal Escapat ha-Leví. Aquest darrer cognom el relaciona amb la família sacerdotal antiga i prestigiosa dels levites (sacerdots del Temple de Jerusalem dedicats al culte). Va estar implicat en el cas de la profanació d’hòsties del 1367 i tancat com a hostatge a la Sinagoga Major fins a la resolució del cas. Després de l’extinció del Call, la casa va pertànyer a monsenyor Lluís de Santàngel i a la família Ribalter; el 1581 era de monsenyor Ciurana. Al segle XVII i inicis del XVIII, la finca va passar a mans de la família Copons de Llor, fins la seva reedificació, produïda a mitjan segle XIX. Els plafons estucats de la seva façana responen a la voluntat municipal del moment, consistent a dotar-los d'un acabat de més qualitat, a canvi de permetre una major alçada als edificis.

Al Čaj Chai podrà comprar a granel o degustar tes que difícilment trobaràs amb altres marques. Especialitzats en te de tot el món, particularment de la Xina, Japó, Taiwan i el Nepal. Ofereix una àmplia gamma de Chai casolà. Gran varietat de pastissos Àrabs, Japonesos i Indis.

Dedicats a la importació, venda i degustació de tes i accessoris artesans de primera qualitat. Un local acollidor al gòtic per compartir la cultura del te, al terroir, l’art del cultiu, la producció tradicional manual i la preparació adequada. Descobreix la tradició mil · lenària, i comparteix la passió amb què vulguin aprendre més sobre el món del te.

Serveis: Accessoris de te fets a mà, peces singulars i artístiques. Servei de te a la taula. Degustacions, tasts i tallers de Te. Cerimònia de Te Gong Fu.

A l’estiu ofereix una àmplia selecció de tes Freds i Gelats casolans.
Productes: Te artesanal de cultius petits, sovint ecològics, sense sabors ni aromes afegits. Te Blanc, Te Verd, Te Vermell, Te Negre, Te Puerh, Te Blau, Te Oolong, Chai, Infusions, Yogi Te Teteres, tasses i accessoris de ceràmica, porcellana, vidre etc.

Descomptes: 10% de descompte en botiga a compres a partir de 50 euros. 10% de te gratis al comprar a la botiga online www.cajchai.com

Propietaris: Antonio Moreno Areces

Any de fundació 2005

Web: www.cajchai.com


Correu electrònic: info@cajchai.com


Xarxes socials: https://www.facebook.com/CajChaiTeahouse


Telèfon: 93 3019592

Horari: Dimarts-Diumenge 10:30-22h; Dilluns 15-22h

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI