L’avalot de 1391

La Alcoba Azul

Sant Domènec del Call, 14

  Edat Mitjana

L’avalot de 1391

El carrer de Sant Domènec del Call rebé aquest nom, perquè el dia en què es produí l’avalot de 1391, el cinc d’agost, s’esqueia la festivitat de Sant Domènec. Aquests greus disturbis significaren la desaparició de l’aljama jueva de Barcelona. (Imatge: Avalot de 1391. Gravat de Josep Segrelles, ca. 1910)

La Alcoba Azul

Sant Domènec del Call, 14

Preparen amb mà de mestre els mojitos i gin-tònics, a més d’un assortiment de còctels habituals. Canyes de veritat tirades amb paciència i escuma. La millor selecció de formatges i embotits. Vins en copes, sempre en companyia d'una tapeta cortesia de la casa.

A final del segle XIV, la ciutat de Barcelona visqué un cúmul de circumstàncies socials, econòmiques i polítiques força crítiques. L'avalot contra els jueus de la ciutat es produí l'any 1391. En aquella data, la casa que s'aixecava en aquest indret pertanyia a Bonjuà Gracià, membre de la poderosa família Hen i secretari de l’aljama (anys 1376-77 i 1383). Aquest edifici fou reedificat a principis del segle XIX. Al cadastre de 1716, hi apareix descrit com una casa de planta baixa i dos pisos, el darrer dels quals era parcialment una porxada.

A l’estretíssima Sant Domènec de Call, un dels carrers amb més encant del barri Gòtic, trobem aquest càlid i acollidor establiment en constant evolució, decorat amb gust i afecte pels propis propietaris (de formació artística) amb objectes d’antiquari, espelmes centenàries i llums tènues, llibres rescatats, quadres, mobles … tot a l’Alcoba fa olor de sensibilitat i gràcia, a llar.

A la carta, les torrades artesanes en són les protagonistes, a més d’una acurada col·lecció d’embotits, formatges i petits i deliciosos plats que omplen l’ambient de brillantor i perfum.

Un racó inoblidable amb una atmosfera única, acompanyat pel més important: l’amabilitat i simpatia del personal i el seu etern somriure, la carícia del jazz i el blues, la festa del swing i l’ànima del flamenc, la gràcia del bugalú i l’elegància del soul.

Serveis: Hosteleria
Productes: Vins, còctels, canyes, tapes, pinxos, torrades, embotits, formatges i petits i deliciosos plats … i jazz
Propietaris: Fàtima
Any de fundació 2008
Correu electrònic: alcobaazul@hotmail.com
Xarxes socials:  https://www.facebook.com/alcobaazul
Telèfon: 93 3028141
Horari: De dilluns a dissabte de 12H A 2.30h

Telèfon: 93 3028141
  Horari: DE DILLUNS A DISSABTE DE 12H A 2.30h.

 

 

 

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI