La Sinagoga Major de Barcelona

La vinateria del Cal

Sant Domènec del Call, 9

  Edat Mitjana

La Sinagoga Major de Barcelona

Dins del call de Barcelona hi hagué fins a quatre sinagogues: La Sinagoga Major, la Xica (o Poca), la dels Francesos i la de Massot Evangenà, a banda de l’Escola de les Dones.

La vinateria del Cal

Sant Domènec del Call, 9

Bienvenidos a la vinateria más antigua de Barcelona, una taberna gourmet en la que disfrutaréis
de buena comida, buen vino y buen trato. Selección de vinos, embutidos, quesos y tapas tradicionales.

La sinagoga Major apareix documentada a partir del segle XIII, tot i que devia d’existir molt anteriorment. Al seu voltant, o bé en el mateix complex, hi hagué diverses institucions pietoses i educatives, com són ara la Pia Almoina del call, la ieshivà o escola rabínica i la residència del rabí. Se sap, per exemple, que el 1367 el rabí Nissim Girondí, un dels grans savis de Barcelona, vivia a tocar de la Sinagoga Major. En aquesta àrea es trobava també situada l’anomenada “escola de les dones”, que donava  nom a un carreró, avui desaparegut, que tenia entrada per l’actual carrer de Marlet.

La Sinagoga Major de Barcelona tenia tres portes d’accés: pel carrer Marlet núm. 5, per un carreró, avui desaparegut, que sortia del núm. 8 del carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call i per l’actual entrada núm. 9 del carrer de Sant Domènec.

Després de l’avalot (1391), el rei Joan I en va fer donació a Esperandeu Cardona. Entre d’altres propietaris, la finca va pertànyer a Marc Safont (1438), Lluís Prats (1580), Diego Monfar (1634) i Francesca Aguilar (1679). L’edifici actual fou construït el 1862 sobre el que fou la part principal de la parcel·la on es trobava la Sinagoga Major.

Un restaurant on trobaràs menjar tradicional, senzill elaborats amb productes de qualitat, preus raonables i tracte excel·lent

Productes: Restaurant especialitzat en vins i tapes tradicionals servides en racions, embotits i formatges.
Propietari: Miquel Angel Garcia Antolin
Any de fundació  1982
Correu electrònic: lavinateriacall@telefonica.net

Web: www.lavinateriadelcall.com
Xarxes socials: facebook.com /lavinateriadelcall
Teléfono: 93 3026092
Horario: 19h30 01h00 reservas a partir 18h00

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI