Sant Honorat, un carrer de metges i cirurgians

MN Espai

C/ Sant Honorat 11

  Edat Mitjana

Sant Honorat, un carrer de metges i cirurgians

El carrer de Sant Honorat era habitat per metges i cirurgians que treballaven pel rei: necessitaven viure el més a prop possible del Palau Reial Major per si hi havia alguna urgència mèdica a la cort. (Imatge: Hagadà de Barcelona (British Library, Londres) El seu facsímil ha estat considerat una de les millors reproduccions de la història editorial.)

MN Espai

C/ Sant Honorat 11

Botiga-taller. Disseny i realització de joies en esmalt al foc. Joies creades i realitzades en el mateix local. Galeria d’art contemporani.
En aquesta zona del carrer de Sant Honorat, se situaven, al segle XIV, les cases de Samuel Bonastruc i Bonastruc Samuel. L’antic Carrer de la Font era habitat per jueus benestants, de nobles nissagues, molt cultivats a nivell cultural. A l’aljama de Barcelona, s’hi escrigueren tot els gèneres literaris i tota mena de tractats científics: s’hi conreà poesia, filosofia, teologia, literatura didàctica i jurisprudència. La medicina també hi ocupà un lloc preeminent, gràcies a les obres de Sésset Benvenist (s. XII) i de Zerahya ben Saltell Gracià (s. XIII), que traduí obres mèdiques de Galè, d’Avicena i de Maimònides. A banda de les activitats científiques i literàries, una de les ocupacions tradicionalment associada als jueus, ja des del segle XII a Barcelona, fou la del préstec. Fins al segle XIV, els cristians no pogueren prestar diners a interès. Només els jueus més solvents econòmicament pogueren seguir negociant crèdits sota aquestes condicions. Així mateix, el crèdit no era necessàriament una dedicació exclusiva: el trobem exercit per metges i rabins, a part dels banquers, a manera d’inversió  

Col·leccions de peces úniques d’esmalt: anells, arracades, agulles, penjolls, botons de puny, regals… en coure, plata, or i fustes seleccionades. Fons de pintura abstracta: olis sobre tela, acrílics sobre paper, gravats.

El nostre coneixement profund i l’apreciació de l’artesania més noble i antiga, posats al servei de la sensibilitat més contemporània.

Serveis: S’atenen tot tipus d’encàrrecs especials en esmalt al foc:joies fetes a mida, personalitzades, peces de regal, restauració d’antigüitats.Es dissenyen i produeixen trofeus i plaques exclusives (en peça única i seriada)
Productes: Col.leccions de peces úniques d’esmalt/ Fons de pintura abstracta
Propietari: Montserrat Núñez Areny
Any de fundació  1999
Web: www.mnesmalts.com
Correu electrònic: info@mnesmalts.com
Xarxes socials: http://www.facebook.com/MNesmalts
Telèfon: 93 3251 536
Horari: 10 a 14 i 17 a 20h

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI