L’alfòndec del carrer de la Volta

Restaurant La Cassola.

Sant Sever, 3

  Edat Mitjana

L’alfòndec del carrer de la Volta

(Imatge: Notícia publicada al diari. Anys enrere, l’edifici del carrer Sant Sever núm. 3, fou una pensió per a sacerdots i catòlics, anomenada “Pensió la Veritat”).

Restaurant La Cassola.

Sant Sever, 3

Cuina de mercat, catalana. Restaurant familiar regentat per quatre germanes. Antigament l'edifici, era una pensió per a sacerdots i catòlics anomenada “Pensió la Veritat”. En el llibre "La Barcelona Invisible" parla de la història del nostre local. Autors: Aureli Vàzquez i Inma Sants. Editorial: L'Arca.

El Call barceloní fou, comercialment, un barri molt actiu: per la documentació i les troballes arqueològiques, se sap que al Call Major hi van coexistir, com a mínim, dos alfòndecs, que eren una mena de fondes, on els mercaders podien dipositar-ne les mercaderies, hostatjar-s’hi i fer les seves transaccions.

Els dos alfòndecs del Call Major de Barcelona es trobaven situats l’un, a l’interior de la primera illa del carrer de la Font (actual Sant Honorat), per on s’hi accedia; l’altre, a l’illa on se situa el conjunt del col·legi i església de Sant Sever. De fet, aquest conjunt religiós, bastit al segle XVII, s’aixeca, en bona part, sobre el que havia estat l’alfòndec jueu del carrer de la Volta.

La desaparició oficial del Call a inici del segle XV va acabar amb el funcionament dels seus alfòndecs, dels quals se n’havia perdut la memòria històrica. Es desconeix quina n’era la fesomia i distribució. Aquestes construccions tenien normalment un pas exclusiu vers un pati clos, que permetia l’entrada de les mercaderies

Els plats que ofereix La Cassola tant en el menú com a la carta són casolans.  Especialitzats en l’amanida d’espinacs amb formatge de cabra i poma caramelitzada, el bacallà a la mousse d’all i el bacallà amb panses i pinyons. Els patés són d’elaboració pròpia, fets a casa. Panaques de marisc. Entrecot al pebre verd i el steak tartar. Tots els dimecres diferents tipus d’arrossos (paella,arròs negre,risottos…)

Serveis: Hosteleria.
Productes: Menú Setmanal, Carta.
Propietari: Restaurant Familiar (Carmen,Olga, Núria y Rosa)
Any de fundació 1983
Correu electrònic: rosadelgotico@hotmail.com
Xarxes socials: https://www.facebook.com/pages/La-Cassola-Restaurant 
Telèfon:
93 3181580

Horari: De dilluns a Divendres de 9h a 16h. Dijous i Divendres també a les nits de 20h a 23h. Caps de setmana tanquem. Mes de vacances Agost

VULL ESCANEJAR UN ALTRE CODI